Tobias Ekholm

     Tobias Ekholm föddes den 31 januari 1999. Han var från allra första stund en härligt levnadsglad kille med en underbar humor och mycket spring i benen. Allt gick fort när Tobias var med och busa det kunde han också på ett underbart Tobias-sätt.


    Han tog vara på sin tid här på jorden och hann göra mycket på sina nästan åtta år. Det var som om han visste att tiden var knapp. Han lärde sig gå, räkna och cykla tidigt. Att äta frukt och grönsaker, det brydde sig inte Tobias om, det var ju nyttigt. Ville han något, så fixade han det. Helst av allt ville han leva.


    Tobias skaffade sig underbara vänner som stod vid hans sida ända till slutet. Vänner som anpassade lekarna så att Tobias kunde vara med och ha utbyte av leken även de dagar han hade så ont i kroppen att han inte kunde stödja på benen. Han var helt sorglös som person. Det kunde hända att han skrek av smärta den ena minuten, bara för att nästa stund, när medicinerna börjat verka säga: -”Bär mig till grannarna, jag vill plinga på och höra om killarna vill leka”.

    Han var alltid generös och delade med sig, både av leksaker och godsaker.

Tobias blev knappt åtta år, men var trots sin låga ålder, redan en fullfjädrad mästare på ironi och en sann glädjespridare.


    Vi kan inte tacka alla tillräckligt, alla dem som stöttat oss, orden räcker inte till att beskriva vår tacksamhet över att ha människor omkring sig som bryr sig om.

Omtanke är nog så viktig i vardagen men ännu viktigare vid svåra stunder.

Genom denna fond vill vi inte bara visa vår tacksamhet, vi vill även sprida Tobias namn, hans generositet och livsglädje vidare genom att hjälpa andra barn.

 

Stiftelsen Tobias Ekholms glädjespridarfond